Propozimet e KQZ-së për Reformën Zgjedhore - Gazeta Express
string(42) "propozimet-e-kqz-se-per-reformen-zgjedhore"

Shqiperi

Gazeta Express

05/10/2022 11:54

Propozimet e KQZ-së për Reformën Zgjedhore

Shqiperi

Gazeta Express

05/10/2022 11:54

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i ka dërguar Komisionit të Posaçëm Parlamentar për Realizimin e Reformës Zgjedhore disa rekomandime të pjesshme për ndryshime të kuadrit ligjor.

KQZ rekomandon që të konsiderohen për ndryshimet të Kodit Zgjedhor për:

Rregullat për financimin e fushatës zgjedhore.

-Mënyra/forma e organizimit dhe e funksionimit të Komisioneve të qendrave të votimit të komisioneve zonale të administrimit zgjedhor si edhe grupeve të numërimit.

-Përdorimi i aseteve publike dhe fushata nga funksionarët publikë.

/Gazeta Express