Kujdes! Nëse shihni këto ëndrra keni probleme shëndetësore - Gazeta Express
string(57) "kujdes-nese-shihni-keto-endrra-keni-probleme-shendetesore"

Shneta

Gazeta Express

24/08/2022 19:10

Kujdes! Nëse shihni këto ëndrra keni probleme shëndetësore

Shneta

Gazeta Express

24/08/2022 19:10

Ndërsa shumë njerëz i interpretojnë ëndrrat si një mesazh që na dërgohet nga nënndërgjegjja, në fakt, ato mund të tregojnë gjendjen e shëndetit tonë.

Ekspertët nga Qendra e Ciklit të Gjumit (SÇ) thonë se ëndrrat mund t’ju paralajmërojnë për një çrregullim të rrezikshëm të gjumit.

Kjo ndodh sepse truri përpunon në mënyrë të pandërgjegjshme simptomat fizike të disa sëmundjeve, të cilat manifestohen përmes ëndrrave.

Nëse vëreni se këto tema shfaqen vazhdimisht në gjumë, kontaktoni mjekun tuaj. Nëse keni këto lloj makthi, mund të jetë një shenjë e apnesë së gjumit.

Apnea obstruktive e gjumit (OSA) është çrregullimi më i zakonshëm i frymëmarrjes me çrregullime të gjumit. Ndodh kur muskujt në fyt relaksohen gjatë gjumit, duke bllokuar përkohësisht rrugët e frymëmarrjes dhe duke shkaktuar pauza në frymëmarrje.

Megjithëse shumë njerëz me apnea obstruktive nuk janë të vetëdijshëm për simptomat e tyre, ekspertët thonë se ëndrrat mund të tregojnë një problem.

Nëse e keni këtë gjendje, ka më shumë gjasa të keni “makthe” që simbolizojnë frymëmarrjen tuaj të shqetësuar, mënyra se si truri ju paralajmëron për një kërcënim.