Kjo është arsyeja befasuese pse kapakët e stilolapsit kanë vrima - Gazeta Express
string(64) "kjo-eshte-arsyeja-befasuese-pse-kapaket-e-stilolapsit-kane-vrima"

Fun

Gazeta Express

03/10/2022 10:28

Kjo është arsyeja befasuese pse kapakët e stilolapsit kanë vrima

Fun

Gazeta Express

03/10/2022 10:28

Janë ndër gjërat që hasim në përditshmërinë tonë por nuk i kushtojmë shumë rëndësi. Të gjithë i kanë vënë re vrimat në kapakët e stilolapsit, por pothuajse askush nuk mund të përgjigjet me siguri pse janë aty.

Një përdorues i Instagramit shpjegoi arsyen dhe u bë virale. Siç shpjegon Zack D., “shumica e njerëzve mendojnë se ka të bëjë me bojën”.

“Por arsyeja e vërtetë është shumë më e rëndësishme se kaq,” shton ai.

https://www.instagram.com/reel/CiiO7vmr5WB/?utm_source=ig_embed&ig_rid=8db5490c-cd57-4f56-9ddc-a57df8acee84

Kompanitë janë të detyruara

Kompanitë që prodhojnë stilolapsa u kërkohet ligjërisht të vendosin vrima në kapakë. Edhe arsyeja është sepse në këtë mënyrë ajri do të mund të kalojë nëse një kapak i ngec në fyt dikujt.

Shumë njerëz zakonisht përtypin mekanikisht kapakët e stilolapsit të tyre, gjë që sipas psikologëve të cituar nga Kompania Pen, “ndodh si rezultat i ndjenjës së ankthit ose stresit”.

Ndaj, jo rrallë ndodh që këto kapele të përfundojnë në fytin jo vetëm të fëmijëve, por ndonjëherë edhe të të rriturve.

Postimi i Jack D. në Instagram ka më shumë se 118,000 pëlqime, megjithëse shumë thonë se e dinin tashmë arsyen e vrimave të vogla në kapak.

Megjithatë, ka edhe nga ata që gjejnë përdorime të tjera për kapakët e stilolapsit. “I përdor për fishkëllima të vogla”, tha një përdorues.