Femrat me klas nuk i bëjnë asnjëherë, këto janë 11 rregulla të sjelljes që nuk duhet t’i shkelni - Gazeta Express
string(94) "femrat-me-klas-nuk-i-bejne-asnjehere-keto-jane-11-rregulla-te-sjelljes-qe-nuk-duhet-ti-shkelni"

Femrat me klas nuk i bëjnë asnjëherë, këto janë 11 rregulla të sjelljes që nuk duhet t’i shkelni

Shneta

Gazeta Express

24/08/2022 10:39

Rregullat e etikës janë të thjeshta për t’u mësuar nëse ju përpiqeni t’i mësoni ato.

Çdo kush duhet t’i mësojë ato. Me kalimin e kohës, këto rregulla mund të marrin një tjetër formë.

Lexo Edhe:

Në periudha të veçanta, ato mund të mos kenë ekzistuar për shkak të rrethanave të ndryshme, e ndësa sot cilësohen si rregulla të domosdoshme për t’u zbatuar për një shoqëri më të mirë dhe më të lumtur.

Kur ke miq të ftuar në shtëpinë tënde

1.Tregojuni atyre se ku është tualeti, kështu ato mund të freskohen për t’iu bashkuar pastaj të qetë grupit.

2.Nëse miqtë sjellin në shtëpi ushqim ose pije, vendosini ato në një vend që mund t’i provojnë të gjithë. Mos i ruani ato vetëm për veten tuaj apo për ndonjë rast tjetër.

Nëse t’i je e ftuar në shtëpinë e një miku

1.Nëse keni nevojë për t’u larguar nga një festë, mund të takoni vetëm pritësit dhe t’u thoni atyre që duhet të largoheni për arsye të ndryshme. Mos u thuaj “mirupafshim” menjëherë të gjithë miqve të tjerë, pasi ato do ta marrin si një shenjë për t’u larguar.

Sjelljet në një restorant

1.Nëse është shumë nxehtë, nuk është e nevojshme që të bëni fresk me pecetë. Thjesht i thoni kamarierit që ajri nuk është mjaftueshëm i freskët që ai të ulë temperaturën e kondicionerit.

2.Mos vendosni çantën tuaj në një vend shumë të dukshëm nga të tjerët.

3.Mund të vendosni buzëkuq në tavolinë, por nëse keni nevojë të rifreskoni make up-in tuaj atëherë duhet të përdorni tualetin.

Sjelljet në shtëpi

1.Është shumë e vrazhdë të bërtasësh nga një dhomë në një tjetrës. Ndoshta ti mund të jesh mësuar me këto sjellje në shtëpi, por krijon një imazh të keq tek të tjerët.

Sjellje në tryezë

1.Mos hani shumë kohë për të zgjedhur pjesën më të mirë të ushqimit në një pjatë. Merrni pjesë më të afërt.

2.Mos vendosni lugë në tryezë, por lëreni atë në pjatë ose tas në mënyrë që të mos bëni pis pëlhurën e pëlhurës.

3. Ka mënyra të veçanta si të mbani filxhanin kur pini çaj dhe kafe. Fotoja më poshtë ju tregon se si duhet të pozicioni gishtat në filxhan.

Rregulla të përgjithshme

1.Kur jeni në punë nuk është aspak mirë që të vendosni çantën, syzet apo çelësat në tryezë. Gjeni një vend tjetër për t’i vendosur.

2.Nëse jeni ulur në një karrige të ulët, mos i mbani këmbët tuaja kryq. Mbani këmbët e bashkuara dha kalojini ato në të djathtë.

Etika në makinë

1.Kur një vajzë hyp në një makinë, nuk duhet të hapë këmbët për t’u futur brenda. Ajo duhet të ulet në cep të ulëses e më pas të tërheqë këmbët e saj në makinë. E ndërsa kur zbret, duhet të vërë njerën këmbë në rrugë e më pas të ngrihet.