A e dini pse të gjitha xhinset kanë një xhep të vogël? - Gazeta Express
string(53) "a-e-dini-pse-te-gjitha-xhinset-kane-nje-xhep-te-vogel"

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 10:02

A e dini pse të gjitha xhinset kanë një xhep të vogël?

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 10:02

Ju duhet të keni vënë re xhepin e vogël që kanë të gjitha xhinset brenda xhepit të djathtë përpara. Por pse ekziston? A është vërtet e dobishme?

Xhinset e para të krijuara nga Levi Strauss rreth vitit 1850 në Amerikë. Levi StraussLevi fillimisht shiti pëlhurën e fortë të anijes që përdorej për të bërë tenda në vagonët e minierës.

Megjithatë, nevoja e gërmuesve të arit që punonin atje për rroba pune të qëndrueshme, i dha idenë që ta përdorte këtë pëlhurë për të bërë pantallona.

Çuditërisht, pantallonat u bënë gjithë bujë me dominimin e tyre që ka vazhduar edhe sot e kësaj dite.

Pse të gjitha xhinset e kanë xhepin e vogël?

Vetë Levi e bëri atë që njerëzit të vendosnin orët e tyre të xhepit atje. Të voglat e rrumbullakëta me kapak dhe zinxhir. Në fakt, xhepi është në anën e djathtë pasi mbi 90% e njerëzve përdorin më shumë dorën e djathtë.