7 organet pa të cilat mund të jetojmë normalisht - Gazeta Express
string(48) "7-organet-pa-te-cilat-mund-te-jetojme-normalisht"

Shneta tjera

Gazeta Express

15/09/2021 0:32

7 organet pa të cilat mund të jetojmë normalisht

Shneta tjera

Gazeta Express

15/09/2021 0:32

Trupi i njeriut përbëhet nga 45 organe të cilat kryejnë një funksion të veçantë çka na ndihmon të kemi një jetë normale.

Megjithatë sipas Mjeku Adam Taylor mungesa e disa organeve nuk do të na pengonin jetën.

Ai ka listuar 7 organet pa të cilat në mund të jetojmë si normalisht.

1. Mushkëritë

Njihen për funksionin e tyre të frymëmarrjes por të jetosh veç me një është krejtësisht e mundur.

2. Veshka

Zakonisht shumë persona pësojnë dëmtime të veshkës të cilën detyrojnë ta heqin, dhe e vazhdojnë jetën si normalisht me tjetrën.

3. Fshikëza e tëmthit

Për shkak të funksionit të saj qe merret me shpërbërjen e yndyrave të ushqimit sjell dhe gurë në tëmth çka do na sillte heqjen e saj.

4. Zorrët.

Një njëri ka 7.5 metra zorrë në barkun e tij dhe nëse do eliminonte disa prej tyre mund të jetojë me pjesën qe i mbetet.

5. Organet riprodhuese

Heqja e testikujve apo mitrës do eliminonte mundësin e lindjes së një fëmije por jo pengimin e jetesës së një individi.

6. Sytë

Sytë janë hallka e parë për shijimin e gjerave që na rrethon, megjithatë nëse njëri prej tyre apo të dy mungojnë nuk do rrezikonte jetën tonë.

7. Apandesit

Ose ndryshe që njihet me zorra qorre ka rolin e mbledhjen e helmeve të trupit por heqja e saj nuk do përbënte rrezik për shëndetin tonë.