3 mënyra për të kursyer shumë para edhe nëse jeni shpërdorues - Gazeta Express
string(61) "3-menyra-per-te-kursyer-shume-para-edhe-nese-jeni-shperdorues"

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 21:47

3 mënyra për të kursyer shumë para edhe nëse jeni shpërdorues

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 21:47

Kursimi i parave nuk është një detyrë e lehtë veçanërisht për ata që shpenzojnë shumë dhe nuk ndalen dot.

Për fat të mirë ka 3 mënyra të thjeshta për t’ju ndihmuar të kurseni shpejt një shumë të nevojshme parash.

Kursime graduale

Kjo metodë funksionon vetëm nëse lini mënjanë para rregullisht, pa humbur asgjë. Nëse është shumë e vështirë, përpiquni të zvogëloni shumën dhe lini mënjanë para çdo muaj në vend të çdo jave.

Blini dhe kurseni

Kjo metodë e thjeshtë ju ndihmon jo vetëm të kurseni para, por edhe të gjurmoni shpenzimet tuaja. Çështja është të lini mënjanë një përqindje për çdo blerje që bëni.

Për shembull, le të themi se vendosni të lini mënjanë 10% të çdo blerjeje.

Ju mund të vendosni vetë kur t’i lini paratë mënjanë dhe kur jo. Ose duke zgjedhur të gjitha blerjet tuaja ose thjesht ato që janë më të mëdha se një shumë e caktuar.

Kjo metodë është e lehtë nëse keni një kartë krediti. Shumë banka ju lejojnë të kurseni një shumë të caktuar parash për çdo blerje që bëni.

Shndërrimi i zakoneve të këqija në kursime

Qëllimi i kësaj metode është të ndani një shumë fikse parash për çdo zakon të keq që keni.

Për shembull, thoni se jeni vazhdimisht vonë për punë ose humbisni rregullisht seancat e palestrës. Ju lini mënjanë disa lekë. Ju vendosni shumën e gjobës. Gjëja më e rëndësishme është të vendosni shumën që në fillim dhe të mos e zvogëloni atë.

Kjo metodë do t’ju ndihmojë të hiqni dorë nga zakonet e këqija dhe të kurseni para në të njëjtën kohë. /abcnews.al