10 mënyra për të trajnuar mendimet kreative çdo ditë - Gazeta Express
string(52) "10-menyra-per-te-trajnuar-mendimet-kreative-cdo-dite"

Fun

Gazeta Express

27/09/2022 22:29

10 mënyra për të trajnuar mendimet kreative çdo ditë

Fun

Gazeta Express

27/09/2022 22:29

Relaksimi i të menduarit krijues është një mënyrë për ta përballuar jetën me vendosmëri më të madhe dhe për të kultivuar një humor pozitiv çdo ditë: të shohësh është të besosh!

Vendosni rregulla

Për të krijuar vend në mendjen tuaj dhe për të stimuluar të menduarit krijues, vendosni rregull. Mund të riorganizoni kabinetin e këpucëve, garderobën, të riorganizoni dosjet në desktopin e kompjuterit, librat ose fotot tuaja. Ndërsa jeni në punë mund të riorganizoni edhe idetë, duke i vendosur ato në një rresht dhe duke u dhënë zë ndjenjave që kanë mbetur të padëgjuara dhe të heshtura.

Kërceni

Vallëzimi është mënyra më e mirë për të nxjerrë në pah atë që keni brenda dhe për të nxjerrë në pah mendimin tuaj krijues. Ndizni radion dhe dëgjoni ndonjë muzikë, më pas filloni të lëvizni dhe lëreni veten të tërhiqeni nga notat. Lëvizni duart, këmbët, legenin dhe kokën: shpikni kërcimin tuaj dhe lëreni veten të shkojë, duke dëgjuar atë që keni brenda.

Shkruani mendimet tuaja

Të shkruarit është një nga mënyrat më të mira për të trajnuar të menduarit krijues. Vëreni stilolapsin në fletën e bardhë dhe çlirohuni, duke i dhënë shfryrje imagjinatës suaj. Ju mund të shkruani një letër, ndoshta duke ia drejtuar atij personi të cilit nuk keni mundur t’i thoni kurrë disa gjëra ose t’i tregoni diçka që ju pëlqen. E rëndësishme në këto raste është të shkruash, duke ndjekur rrjedhën e vetëdijes pa pengesa dhe lirshëm.

Lexoni

Leximi është një nga mjetet më të fuqishme për stimulimin e të menduarit krijues. Fikni celularin tuaj, shkëputni rrjetet sociale dhe zhytuni në një libër, duke zbuluar një botë të re dhe duke përjetuar një aventurë falë imagjinatës tuaj. Do të udhëtoni të ulur rehat në divan dhe truri juaj do të fillojë të punojë në kreativitet: të shohësh është të besosh!

Relaksohuni

Shumë angazhime, stres dhe shqetësime: po bëhet gjithnjë e më e vështirë të relaksoheni. Megjithatë, nëse doni të trajnoni të menduarit krijues, duhet të mësoni se si ta bëni atë. Si? Thjesht uluni (ose shtrihuni) në një pozicion të rehatshëm, më pas mbyllni sytë, relaksoni muskujt dhe fokusohuni në frymëmarrjen tuaj. Lërini mendimet të largohen, duke bërë një pushim nga dita juaj. Në heshtje, vetëm me veten, do të jeni në gjendje të perceptoni më mirë dëshirat tuaja dhe atë që dëshironi të shprehni.

Krijoni një kuti kreative

Për të stimuluar kreativitetin tuaj, krijoni një kuti (ose një çantë) që do t’ju ndihmojë të merrni ide të reja. Zgjidhni vendin që preferoni dhe më pas mbusheni me gjithçka që ju pëlqen: shënime, ide, njohuri, reflektime, video ose fraza që keni dëgjuar, citate që keni lexuar dhe mendime që kanë kaluar në mendjen tuaj. Rilexoni gjithçka sa herë që kërkoni diçka autentike dhe të pa redaktuar.